Sajtó

Fedett buszvárókat alakítottak ki

Két tetővel fedett autóbusz-várót alakítottak ki a közelmúltban a Szabadság utcában és a Gróf úton. A Pápa egyik legforgalmasabb városrészén kiépített buszvárókat az önkormányzat saját forrásból, mintegy 2,3 millió forintból valósította meg. Unger Tamás tájékoztatott, az utóbbi időben több, a városi közlekedés komfortosabbá tételét célzó beruházás valósult meg, emellett folyamatosan zajlik az igények és a lehetőségek felmérése.

Hadijáték egy 100 évvel ezelőtti, végzetes lovasroham emlékére

Lódobogás, ágyúdörgés, géppuska-ropogás és hazafias kiáltások – néhány év után újra csatazaj törte meg a Bajvívó tér csendjét. A szervező Pápai Huszáregyesület és a hozzájuk csatlakozó hagyományőrző csoportok legutóbb 2010-ben népesítették be a parkoló melletti füves területet, megidézve a honfoglalás korát, a X. századi kalandozások időszakát. 

Hegy Napja 2014

Néhány évvel ezelőtt egy, a hagyományőrzés iránt elkötelezett, lelkes csapat összefogott annak érdekében, hogy jól átgondolt koncepcióját megvalósítsa. Egyesületbe tömörültek, s elindultak a célhoz vezető úton. Tervüket Pápa Város Önkormányzata is támogatta, így nem volt más hátra, mint lépésről lépésre megvalósítani az elképzeléseket. A lelkes csapat a Hagyományok Hegye Egyesület. A koncepció pedig egy történelmi, néprajzi és természetismereti szabadidőközpont kialakítása volt.

Semmelweis-napi rendezvény a kórházban

Az egészségügy minden területének dolgozói, képviselői gyűltek össze ma délután a Gróf Esterházy Kórház, az Egészségügyi Alapellátási Intézet és a Pápa környéki háziorvosi szolgálat közös ünnepségére, melyet a Semmelweis-nap alkalmából tartottak a kórházban. Semmelweis Ignác, az „anyák megmentőjeként” ismert magyar orvos 1818. július 1-jén született, s tiszteletére hazánkban ekkor tartják az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepét. Ő volt az első, aki a gyermekágyi lázat nem önálló kórképként, hanem fertőzés következményének tekintette.

Gazdaságélénkítés együttműködéssel

Ötéves a Stratégiai Légiszállítási Képesség Program (SAC), s ez kiváló alkalom arra, hogy a Pápán települt szervezetek és a város elmélyítse együttműködését, különös tekintettel a gazdasági kapcsolatokra – hangzott el azon a gazdaságfejlesztési fórumon, melyet a Nato Légiszállítást Kezelő Programiroda kezdeményezett a városban működő nagyvállalkozások és a reptéren települt civil és katonai szervezetek közötti gazdasági együttműködés lehetőségeinek megvitatása céljából.

Közel félszáz remek étel készült a Játékfesztivál főzőversenyén

Negyvenkét csapat részvételével zajlott a Játékfesztivál jótékonysági főzőversenye szombaton délelőtt a várkerti bajvívó téren. Városi intézmények, szervezetek, civil csoportok, baráti társaságok és a környék településeinek közösségei ragadtak fakanalat, hogy főzőtudományukról meggyőzzék a zsűrit, jóllakassák a rendezvényre kilátogató érdeklődőket és nem utolsó sorban egy nemes célt szolgáljanak, hiszen a főzőversenyen elkészített ételekért kapott adományt ezúttal is jótékony célra ajánlották fel a szervezők.

A város legidősebb tanítóját köszöntötték

Pápa Város Önkormányzata is köszöntötte, Világhy Andrásné Szathmáry Király Erzsébetet, városunk 100 éves lakóját. A polgármester jókívánságait Unger Tamás alpolgármester tolmácsolta az ünnepeltnek a Teveli úti Otthonházban, egy csokor virág, egy torta és százezer forint kíséretében, amivel a város hagyományosan megajándékozza 100 éves lakóit.

Megindultak a beruházások a városban

A városban esedékes fejlesztési feladatok első közlekedésbiztonsági elemeként valósult meg annak a gyalogátkelőhelynek a megépítése, melyet a Győri úton a Téglagyári úti kereszteződés mellett alakítottak ki. A város egyik legforgalmasabb csomópontjában épült zebra tervezési, kivitelezési és engedélyezési munkálatai mintegy 1,6 millió forintból valósultak meg. A fejlesztés magában foglalja az átkelőhely kialakítását, a járdakivezetések megépítését, a táblák és a terelőoszlopok kihelyezését, valamint a világítótestek felülvizsgálatát.

Gyermekszínjátszók a JMSZK színpadán

A XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Veszprém megyei fordulójának adott otthont a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színházépülete kedden délután. A rendezvény keretein belül egy-egy rövid színdarabot mutatott be a résztvevő tíz csoport, a produkciókat pedig szakmai zsűri értékelte és díjazta.

Javult a foglalkoztatottság, nőtt a munkaerő-kereslet - Állásbörze 2014

31 munkáltató közel 400 állásajánlatáról érdeklődhettek mindazok, akik ellátogattak a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Pápai Járási Hivatal munkaügyi kirendeltsége közös rendezvényére. Az állásbörzét minden évben megszervezik megyeszerte, az elsőt Balatonfüreden tartották, s most Pápa is sorra került. 

Oldalak